Beaujolais Köyleri
Geleneksel Beaujolais Yöntemi: Yarı Karbonik Makarasyon.
Şarap, Beaujolais'in tipik meyve tazeliğini korumak için paslanmaz çelik tanklarda dinlenir.
TADIM NOTLARI
Yoğun ve derin bir yakut rengi, parlak yansımalarla.
Açık, burun baharatlı, kavrulmuş ve vanilyalı aromalar sunarken, böğürtlen ve vişne notaları da barındırıyor.
Ağızda, uyum dolu, yuvarlak ve iştah açıcı bir başlangıç var. Damak, kavrulmuş ve vanilyalı tatları, küçük siyah meyvelerle harmanlayarak ortaya çıkarıyor.
YEMEK VE ŞARAP UYUMU
15°C civarında servis edin; fırınlanmış tavşan, ızgara antrikot veya kızarmış elmalarla birlikte sunulan kan sosisi ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, Bourgogne Delice veya Dağ Toması gibi peynirlerle de harika bir şekilde eşleşir.
Bölge: Beaujolais
Üzüm Çeşidi: Gamay Noir
Bağ: Granit topraklar - kıtasal iklim